Naprawdę. Mówię poważnie - te tosty są tak pyszne, że już lepsze być nie mogą. Musicie koniecznie spróbować ich na śniadanie. Do ich przygotowania nie potrzeba zbyt wiele zachodu. Trzeba jedynie przygotować:
16 kromek chleba tostowego (według Waszego uznania typ chleba - ja użyłam zwykłego pszennego)
kostka masła lekko solonego (użyłam Lurpak)
szklanka cukru
3 łyżeczki mielonego cynamonu
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Masło musi być miękkie, bo trzeba je będzie "rozciapać" widelcem. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą smarować tosty dokładnie od brzegu do brzegu i umieścić posmarowane kromki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie tych boskich tostów trwa około 10 minut w temperaturze 175 stopni, za to ich zapach roznosi się po domu jeszcze przez dłuuuugie godziny :-)
Konsumpcję tostów, jak się zapewne domyślacie, najlepiej zacząć dopiero gdy odrobinę przestygną. Ale kto by tam czekał! ;-)
Smacznego!
środa, 12 maja 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam cynamon.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie śniadaniowe pozycje.
ja dodaję jeszcze miodek :) zgadzam się z tobą całkowicie-pyszności! najbardziej je lubię na śniadanie...
OdpowiedzUsuńTen zapach, który przez dłuuugie godziny roznosi się po domu... Mmmm ;-)
OdpowiedzUsuńKocham cynamon.
A jako, że tu, w Holandii, mamy prawie wyłącznie pieczywo nadające się jedynie na tosty..:-) Trzeba będzie kiedyś spróbować TAKICH tostów!
Koniecznie :-)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
Jestem uzależniona od cynamonu, wanilii i tostów z masłem.
OdpowiedzUsuńA to połączenie, które nigdy nie przyszło mi do głowy, musi być nieprawdopodobnie smaczne :)
maślano cynamonowe.. chrupiące. ciepłe. szklanka mleka zimnego. rozmarzyłam się.
OdpowiedzUsuńNo ja bym na pewno nie czekała, aż ostygną :D takie tosty do swoista aromaterapia, zapach cynamonu chyba na każdego działa odprężająco :)
OdpowiedzUsuńOOO! cynamonowe tosty muszą być obłędne. uwielbiam cynamon!
OdpowiedzUsuńO, to są tosty Molly Winzenberg? Widziałam niedawno na Orangette i tylko kostka masła mnie przeraziła..:)
OdpowiedzUsuńPrzepis na te tosty znalazłam na stronie Ree Drummond http://thepioneerwoman.com, którą zresztą serdecznie polecam :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty i z pewnością wypróbuję Twój przepis. Ostatnio kupiłam sobie na https://duka.com/pl/agd/tostery nowy toster za pomocą którego mogę jeszcze szybciej przygotować swoje ulubione zapiekanki. Tosty jadam często na śniadanie. Idealnie smakują mi podane do porannej kawy.
OdpowiedzUsuń